Muistokirjoitus

Juha Heikki Antero Mäkitalo

Maanviljelijä, Säkylän Urheilijoiden pitkäaikainen puheenjohtaja ja urheilutoimija Juha Mäkitalo menehtyi 14. joulukuuta 2015 vaikean sairauden uuvuttamana. Juha syntyi säkyläläiseen maanviljelijäperheeseen 5. marraskuuta 1953.

Isänsä Juha menetti kesällä 1975 ollessaan maatalousharjoittelijana Yhdysvalloissa. Perheen vanhimpana poikana hän otti kotitilan hoitoonsa vain 22-vuotiaana. Erikoiskasvien viljelyyn ja myöhemmin broilertuotantoon erikoistunutta Knuutilan tilaa hän viljeli aina vuoteen 2014 saakka, jolloin tilalla suoritettiin sukupolven vaihdos. Eläkkeelläoloaika jäi hänellä valitettavan lyhyeksi.

Juha tullaan muistamaan rauhallisena, luotettavana ja erittäin toimeliaana ihmisenä. Lähinnä sydäntä Juhalla oli toimiminen Säkylän Urheilijoiden riveissä erilaisissa tehtävissä. Puheenjohtajana hän ehti olla vuodesta 2000 lähtien. Juha toimi puheenjohtajana myös urheiluseuraan läheisesti liittyvässä seuratalo Honkalan hallituksessa.

Aiemmin Juha oli useita vuosia Säkylän Urheilijoiden lentopallovalmentaja ja hänen parhaiten menestyneestä joukkueestaan muutamat nuoret ylsivät myöhemmin pelaamaan maamme korkeimmalle sarjatasolle asti. Valmennuskiireittensä ohella Juha kuului myös seuran ikämiesjoukkueeseen, joka vieraili usein tallinnalaisen ystävyysseuransa luonna.

Lentopallon rinnalla Juhalla riitti aikaa myös toiseen rakkaaseen lajiinsa jääkiekkoon, myös pelaajana veteraanijoukkue Ukkomestarien riveissä. Toisessa joukkueessaan West Hockeyssa Juha osallistui Carha Hockey World Cup-veteraaniturnaukseen Kanadassa talvella 2012. Mieleenpainuvalta matkalta joukkueella oli tuliaisiksi turnausvoitto ja komea pokaali. Vielä viimeisinä viikkoinaan Juha vieraili Ukkomestarien harjoituksissa.

Kuten mainittua, Juha oli toimelias mies. Maanviljelijänä hänelle luontevaa oli olla mukana Maataloustuottajien johtokunnassa sekä puheenjohtajana että sihteerinä. Metsänhoitoyhdistyksen ja Maamiesseuran toiminnassa hän oli niinikään mukana vuosien saatossa.

Kunnallispolitiikassa hän oli Keskustapuolueen valtuutettuna kolme kautta. Juha osallistui aktiivisesti Lions-toimintaan ollen siinä vuorollaan myös presidenttinä. Hän oli Köyliön-Säkylän Sähkö Oy:n neuvottelukunnan jäsen ja aikanaan aktiivinen Säkylän Säästöpankin isännistössä ja myöhemmin Nordean valvojana.

Mikäli Juhalle vielä vapaa-aikaa jäi, se kului yhdessä perheen kanssa kesäisin Kolvaan mökillä tai Pyhäjärvellä veneillessä, talvella kelien salliessa hiihdellen ja usein vain kotona kirjaa lukien ja musiikkia kuunnellen.

Juha oli rakastava puoliso, neuvoa antava ja kannustava isä ja pappa, hyvä veli ja luotettava ystävä. Juhaa kaipaamaan jäivät vaimo Hanna-Leena, lapset Atte, Lotta ja Tatu puolisoineen, lapsenlapset, sukulaiset sekä lukuisat ystävät.

Ihminen kuolee - muistot elävät.

Raimo Peltomaa ja Antti Ääri (julkaistu Alasatakunnassa), Juhan pitkäaikaisia ystäviä

Säkylän Urheilijat ry

Poroholmantie 1

27800 Säkylä

toimisto@sakylanurheilijat.fi