Seuran esittely

Säkylän Urheilijat ry on perustettu 17.12.1944. Seura on ollut alusta lähtien urheilun yleisseura. Alkuaikoina seuran lajeina olivat yleisurheilu, pesäpallo, hiihto ja voimistelu. Vuosikymmenten saatossa lajit ja painopisteet ovat vaihdelleet, 1960-luvulla yleisurheilu oli seuran menestyslaji. 1990-luvulla ampumahiihdosta muodostui seuran lippulaiva, josta tuli runsaasti niin kansallista kuin kansainvälistäkin menestystä. Vuosikymmenten aikana yksilölajeista suunnistus, uinti ja ampumahiihto tulivat tutuiksi seuran nuorille. Pikkuhiljaa joukkuelajit: jääkiekko, lentopallo ja koripallo alkoivat 1900-luvun lopulla vallata sijaa lajivalikoimassa.

Säkylän Urheilijoilla on ollut kautta vuosikymmenten mittava merkitys säkyläläiseen liikuntarakentamiseen: 1950-luvun Honkalan kentän, 1970-luvun ampumahiihtostadionin ja 1990-luvun jäähallin, sekä 2020-luvun monitoimikentän kautta tuoreimpaan 2022 valmistuneeseen Padel-kenttään.

Tänä päivänä Säkylän Urheilijat on n. 750 jäsenen vireä yleisseura, jossa harrastetaan monipuolisesti niin harrasteliikuntaa kuin kilpaurheiluakin. Tarjolla on yksilölajeja (hiihtoa, ampumahiihtoa, yleisurheilua, triathlonia) sekä joukkuelajeja (lentopallo, jääkiekko ja ringette).

Seuran toimintaa pystyy nykyisin monipuolisesti seuraamaan sosiaalisen median eri kanavilla. Facebook ja Instagram sisältävät ainakin seuraavat sivustot/tilit, jotka liittyvät Säkylän Urheilijoiden tai sen jaostojen toimintaan:

Lentopallo: https://www.facebook.com/sakylanurheilijatlentopallo
Lännen Kiekko (juniorit): https://www.facebook.com/lannenkiekkojuniorit
Lännen Kiekko (edustus): https://www.facebook.com/lannenkiekko
Säkyläpadel: https://www.facebook.com/sakylapadel
Säkylätriathlon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100031887086178
Säkylän Urheilijat: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057628742514

Lännen Kiekko U11 & U12: lannenkiekkou11_u12
Lännen Kiekko (juniorit): lannenkiekkojuniorit
Lännen Kiekko: lannenkiekkofansofficial
Lännen Kiekko U16: lannenkiekko_u16
Lännen Kiekko (edustus): lannenkiekkoedustus
Lentopallo: sakylan_urheilijat_lentopallo
Yleisurheilu: sakylan_urheilijat_yu
Säkyläpadel: sakylapadel
Säkylätriathlon: sakyla_triathlon


Säkylän Urheilijat ry

Poroholmantie 1

27800 Säkylä

toimisto@sakylanurheilijat.fi